KLIK-KLIK SINI

Thursday, May 13, 2010

TAHNIAH BUAT TEAM BADMINTON MALAYSIA.....

Berdebar-debar sguh tgk game MSIA v/s DEN smlm...kalo ada penyakit jantung ni...aduhhh nahas....duduk kiri x kena, kanan x kena, pendek kata...lemas perut ni haaa....
Akhirnya Msia menang dgn agregat 3-2...

Perseorangan 1
Lee Chong Wei mn Peter Gade
Keputusan: 21-17, 21-17

Beregu 1
Koo Kean Keat/Tan Boon Heong mn Carsten Mogensen/Mathias Boe
Keputusan: 21-17, 21-19

Perseorangan 2
Wong Choong Han kl Jan Ø Jørgensen
Keputusan: 20-22, 21-16, 18-21

Beregu 1
Mohd Zakry Abdul Latif/Thien How Hoon kl Lars Paaske/Jonas Rasmussen
Keputusan: 26-24, 12-21, 19-21

Perseorangan 3
Mohd Hafiz Hashim mn Joachim Persson
Keputusan: 21-12, 21-10


Dato Lee Chong Wei & Bergu Utama Negara, dh mmg aku confident diaorg leh menang...tp yg 3 lg tu...aduhhhh semak perut ni haa...

Wong Choon Han actually dh ada peluang tuk menang, tp sayang...aduhhh x tau camna nk cakap....beliau kalah gak...at least dia kalah dia fight jugak kan...x der lar menyerah kalah ngan mudah...kira ok lar tu...lagi satu mgkn faktor usia sama....umur pun dh 33...mana nk sama tenaga ngan 23 yer tak...so BAM kena do something...cari pemain pelapis yg setanding mcm chong wei...

Bergu kedua negara.....ermmmm aku mmg x letak harapan yg tgi...mgkn kurang yakin ngan kemampuan diaorg lg kot...tp dlm hati still berharap diaorg leh menang...tp akhirnya tewas gak...
takpe lar...pas ni berlatih lagi ek...cumaaaaaaa...bagi aku lar...pemain bergu kedua negara ni kan...badan 2 player ni agak chubby arrr....aku tgk pemain2 lain semua kurus jer...
bukan apa...nmpk sgt beza nya bila diaorg nk wat serangan tu...nk lompat tgi nk smash pun mcm lambat kan....mcm x padu...x tahu lar...thats my opinion...apa yg aku nampak kita punya serangan mcm kurang umphhhhh!!!!! & one more mgkn kurang serasi lg kot....bulu tangkis asal jatuh kt tengah jer...sapa pun x amik....huhuhuuh

Pemain single MSIA yg ke 3...HAFIZ....semalam baru dia tunjukkan skill dia yg sebenar...risau sguh aku sblm dia turun main tu, takut kalo dia main mcm masa lawan ngan Jepun tu...x fight langsung...Alhamdulillah...smlm dia dh tunjuk pada semua...he can do it...moga dia maintain permainan dia yg mcm tu.....

Cadangan aku lar kan....apa kata Choong Han tu ditukarkan kepada pemain ke 3...kasi Hafis jd 2nd player???? gud idea x?
apa2 pun kita saksikan nt pertembungan semifinal antara MSIA vs CHINA...aku mmg dok tgu Dato Chong Wei ngan Lin Dan ni...pertembungan klasik :-)
GO MALAYSIA GO.....

5 comments:

Kauthar said...

semalam mmg suspen jugak kan..hopefully the players punya semangat utk bertemu china nnti berada di thp tinggi lah kan..tk sabar nk tgk chong wei main ngan lin dan!

inumatin said...

betul tu kauthar...kalo nk kalah pun...biar kalah sbb x de luck..janji kita fightttt...

My Lil' Princess, My Hubby, My World said...

Hafiz kata dia dh sedia menghadapi siapa jua pemain perseorangan China...smgt dh berkobar2 tu...harap2 jadi nyata...

intan izani said...

hafiz dah bangkit dari kekalahan dan kemalasan fight dgn jepun aritu
choong han macam takde tenaga la kan
tapi sian lak kat die..

hopefully, malaysia akan buat yg terbaik nnti!!!

inumatin said...

betol tu intan..mmg nmpk sgt choong han ada smgt juang...tp faktor umur jd penentu...

go msia go

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...