Mgu lepas slps siapkan ayam ala kenny rogers aku tu...aku gatal tgn lak nk buat biskut samperit marble...resipi dia aku amik dari kak hanieliza. simple je resipi dia...n sedap gak :-)
Time2 gini dpt mkn biskut raya pun sedap gak...walaupun rupa dia x secantik kak hanieliza buat.....tetapi ttp laku ok...sekejap je abes 1 balang
Cara 1. Gaulkan butter dan gula sehinga sebati. 2. Masukkan tepung gandum dan jagung yg telah diayakkan sedikit demi sedikit. 3. Bahagikan adunan pada 2 bahagian. 4. Campurkan coklat emulco pada 1 bahagian manakala 1 lagi dibiarkan adunan asal. 5. Gunakan acuan samperit bunga cina dan pamkan adunan coklat dalam loyang angaran 3 cm. 6. Pamkan adunan asal bersebelahan doh coklat yg telah diletakkan dalam loyang. 7. Letakkan hirisan badam sebagai hiasan. 8. Bakar dalam oven suhu 170'C selama 12 - 15 minit. 9. Bila sejuk simpan dalam balang kedap udara.
No comments:
Post a Comment