KLIK-KLIK SINI

Monday, January 24, 2011

Samperit Marble


Mgu lepas slps siapkan ayam ala kenny rogers aku tu...aku gatal tgn lak nk buat biskut samperit marble...resipi dia aku amik dari kak hanieliza. simple je resipi dia...n sedap gak :-)

Time2 gini dpt mkn biskut raya pun sedap gak...walaupun rupa dia x secantik kak hanieliza buat.....tetapi ttp laku ok...sekejap je abes 1 balang

RESIPI SAMPERIT MARBLE

Bahan

280 gm butter
130 gm gula kastor
270 gm tepung ros/tepung biskut
70 gm tepung jagung
70 gm tepung kastad
1 s/k coklat emulco
hirisan badan [hiasan]

Cara
1. Gaulkan butter dan gula sehinga sebati.
2. Masukkan tepung gandum dan jagung yg telah diayakkan sedikit demi sedikit.
3. Bahagikan adunan pada 2 bahagian.
4. Campurkan coklat emulco pada 1 bahagian manakala 1 lagi dibiarkan adunan asal.
5. Gunakan acuan samperit bunga cina dan pamkan adunan coklat dalam loyang angaran 3 cm.
6. Pamkan adunan asal bersebelahan doh coklat yg telah diletakkan dalam loyang.
7. Letakkan hirisan badam sebagai hiasan.
8. Bakar dalam oven suhu 170'C selama 12 - 15 minit.
9. Bila sejuk simpan dalam balang kedap udara.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...