KLIK-KLIK SINI

Thursday, May 20, 2010

Cucur Labu

Morning semua...

semoga pg yg ceria tuk kita semua...ari ni dh ari khamis...sok dh jumaat...yehaaaaa.....lega bila pkir pasal ari jumaat kan...ari yg ditunggu olh semua :-)

So ari ni aku masak cucur labu...yummy yummyyyy....cucur labu ni kegemaran my hubby gak...
kira skrg ni apa yg dia suka, aku cuba buat kan lar, konon2 nk pikat hati suami kan...

Nt aku post kan resipi dia lak...hehhehe buat cucuq pun ada resipi ek....
Bukan apa, nt bila si atin tu membesar, dia buka jer blog ibu dia bila dia nk masak...x yah nk rujuk buku masakan dh...rujuk kt sini jer...



13 comments:

My Lil' Princess, My Hubby, My World said...

Kakaka...kelakar giler (bukan mamma, tp bila baca en3 mamma teringat kenangan kat umah sewa masa upper 6 dlu). Kami buat kuih Cik Mek dgn labu tu...kwn2 kata sedap tp sy mmg x makan labu. Penah gak wat Cik Mek ngan potato...xnak bazirkan potato (dh nk buruk), rumet tu beli je pastu peram buat pekasam...

yan said...

wah. first time dgr cucur labu. sedap x ek?

inumatin said...

kenangan manis tu kan...hehehe
mawar pun mmg suka cik mek molek tu..tp x penah cuba buat lg..rasa mcm susah jer...

inumatin said...

kalo tanya pendapat mawar....mmg sedap...sebab dia manis2 labu...yan cuba lar...

Zaidah said...

klu buat bubur labu pon sodap...sebab labu nie manis...tu yang sedap tu..

inumatin said...

btol3x...org penang pgil "serawa labu"

DALILA MISMAN said...

yum yum.. sedapnya inumatin...

M a W a D D a H said...

sedapnye nengok cucur labu..xpernah lagi try masak cucur labu..

My Lil' Princess, My Hubby, My World said...

Susah wat cik mek ngan labu coz dia melekit (bergadik - dlm bhs klntan). 1st tu kami ingt nk baling je la, then timbul idea letak minyak kat tapak tgn (kot2 jadi)...mmg jadi, xde melekat2 kt tgn smpi bocor kuar gula lagi...jadi klu rasa nk cabar diri, blh la cuba hehehe...

Nad said...

wuahaha. sedap2. nti bkn atin je kak, dgn saye2 pon bukak blog akak smate carik respi nih kang. heh!

lovelylady said...

pndai2!!! bukan atin je buka, aku pn silap2 kalo cari resipi, singgah kt cni..hehehe..

cheximm said...

wahhh 1st time dengar cucur ni.
resepi. resepi.

Seri Bahasa said...

dah bertahun seri tak makan cucur labu ni. kat pasar pun takde jual

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...