KLIK-KLIK SINI

Tuesday, June 22, 2010

Char Koay Teow Penang

Salah satu my fav food - Char Koay Teow...aku belajaq makan char koay teow ni masa aku belajar kat UiTM arau dulu...duduk penang bertahun2..tp x pnh tahu langsung char koay teow ni...tp bila dh pegi tempat org...baru nk kenal char koay teow ni...rupa2nya...CKT ni berasal dr penang (kata kawan aku lar)...so dari situ lar baru aku tahu wujudnya menu bernama CKT..hehehe...sekali cuba pasti nak lg...

So smlm...wat kali pertamanya dlm seumur idup aku masak CKT...perghhhh....dasat....cari resipi x jumpa2...last2 aku jumpa kicap&cili tuk masak CKT ni kt market...semua masak pakai taruk jer...not bad gak lar rasanya...tp kalo bole, aku nk masak cili&kicap dia sndr...aku tak nak pakai yg "segera" punya....so pepada sapa yg tahu camne nk buat smbal CKT ni...bole lar share ngan aku erk....ilmu jgn kedekut tau!!!!....hehehe


15 comments:

Mr. Merlot said...

perrgghhhh sedapnye... feveret

kiwi said...

bestnye..ma fav ni..hehe

jaya jr said...

bes3..
dulu ade spupu JJ jual CKT..
tp skang ni da jd cikgu..hehe

A D I A said...

meamng ckt asal penang kan? my favourite ni, tapi without taugeh. sedap2! oh masak sendri ke? lepas ni leh bukan resotaran la!

Benrauf 2.0 said...

My favorite

Aril Lanang said...

my pebrate ni teow goreng2..hrp dpt wife yg pndai main masak2 mcm ni..hehe

sweetsal said...

sedap nyer CKT..kalau blk utara mesti pekena ni..tak sah kalau tak singgah gerai CKT..sedap punya makan air lioq meleleh..hidung pun beringus...hehe

cokelat said...

sedap kuew tiaw kerang....rndunye nak makan

irahehe said...

suke!ira suke char koay teow..sedapnye..

♥♥♥zakiah♥♥♥ said...

zakiah baru sekali makan char ni.. not bad la... ;))

si[jari] telunjuk said...

hehe..tak dapek nok nolong..salu mkn CKT kat kedai je..yep2,kat penang mmg berlambak kedai jual CKT..bile da balik perak,sgt susah nk cari CKT....

si[jari] telunjuk said...

hehe..tak dapek nok nolong..salu mkn CKT kat kedai je..yep2,kat penang mmg berlambak kedai jual CKT..bile da balik perak,sgt susah nk cari CKT....

Izan Ishak said...

nampak sangat sedap lah~ bak mai sepinggan!

nuriz said...

KCT ke CKT ahaks...sedap CKT Ni huhu teringin le pulak

Sophia Rani said...

sedapnya... da lama tak mkn char kuey teow..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...