KLIK-KLIK SINI

Tuesday, June 1, 2010

Nonton wayang - Prince of Persia, The Sands of Time & Shrek, The Final Chapter

Minggu lepas sempat lar aku layan 2 movie kt Sunway Carnival...

Jumaat 28/5, sblm aku balik kg mentua aku kt sik nun....sempat lagi hubby bawak g tgk wayang dulu...ptg tu kami layan citer Prince of Persia....perghhhh layan beb...

aku ni mmg minat citer2 camni...kena plak ngan hero nya yg bole dikategorikan as a "gud looking man"...rambut itam ala2 hero malaysia lak...hehehhe...mmg tergoda abes....hehehe. walaupun citer ni x logik (biasa lar citer mat saleh kan) tapi aku tetap suka ngan citer nie...

Sinopsis Prince of Persia, The Sands of Time
Dastan (Jake Gyllenhaal), pemuda miskin di Persia (Iran).
Setelah menunjukkan keberanian dalam sebuah pertarungan, dia diangkat oleh raja sebagai ahli warisnya, sehingga dua putra raja tidak turut berjuang mempertahankan takhta. Dia bergabung dengan Putri Tamina (Gemma Arterton) untuk menyelamatkan Sands of Time, sebuah hadiah dari para dewa yang "mengontrol" waktu, dari tangan bangsawan bernama Nizam (Ben Kingsley) yang jahat

Movie yg kedua lak, aku tgk selepas aku balik dr kg hubby, Isnin 31/May. Kami layan citer Shrek, The Final Chapter lak...we all tgk yg 3D beb...first time nengok guna 3D...heheh jakun seketika...hehehe...

Hubby aku ni mmg pengikut Shrek the movie ni...dr 1st movie smpi lar ke 3rd movie...semua dia layan...Aku lak x minat lak citer kartun2 gini...tp atas dorongan my hubby, at last aku pun terminat sama...hehehhe...

Sinopsis Shrek, The Final Chapter (aku cedok dr website jer ni)

Shrek, Fiona, Donkey and Puss In Boots are back in Shrek Forever After, the final chapter in the Shrek story. Shrek longs for the days when he was a "real ogre" and not the family man he is today. Making a deal with the slick-talking Rumplestiltskin, Shrek is transported to an alternate world where ogres are hunted, Rumplestiltskin is King and Shrek and Fiona have never met. Fight to save your friends, the land of Far, Far Away from the mischievous miscreant, Rumplestiltskin and reclaim your one true love.

Team up with your friends in the ultimate Shrek game, based on Dreamworks Animation's final Shrek movie. Play as Shrek, Puss In Boots, Donkey and Fiona to out-smart, out-fight, and out-play that crafty Rumpelstiltskin. Team up with up to four of your friends and be transported to an alternate version of Far, Far Away in this quest to save your home. Use each character's unique abilities to solve puzzles and unleash their powerful fighting moves to defeat enemies in exciting gameplay. Switch between Shrek's normal world and the alternate reality for double the adventure, and re-discover your inner ogre to restore your world to its former glory.


14 comments:

sweeTSour said...

suka juga tgk POP.. disebalik kejayaan seorang lelaki, ada wanita dibelakangnya yg byk membantu..hehe

inumatin said...

betol2...

IMAN'S UMI said...

Bilala berkesempatan nk tgk ni?

inumatin said...

sesekali curi lar masa g tgk wayang...

senandung semalam said...

best ke cte ni...bpe bntg..?

inumatin said...

kita kasi 4 bntg ;-)

FyZa said...

shrek da bes...keh3..=)

h a n i e said...

dh lama x tgk wayang =_="

Nur Su'aidah said...

wahhhh sekali tiga! mantop~

maCy said...

ramai da ckp sal cte tu.. na kne tgk ni..huhu

Jue said...

rasa nk tgk shrek lak.. hihi

tehaa said...

sy pun dh tgok dua movies ni.. hehe.. best! my fav, shrek laa..tp akak, POP tu best gak sbb hero dia manis jek! ;)

inumatin said...

betol tu...tgk hero tu terus jadi cair...renungan dia tu...perghhh...

fndrocka said...

prince of persia tu aku bg 2.5 star..yang shrek tu,hurm rasa tak berbaloi pulak tgk kartun kat wayang.hehehk

Latest Entri : Pisau Ajaib Yang Boleh Pusing Masa Ke Belakanga

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...