KLIK-KLIK SINI

Saturday, June 5, 2010

Lagenda Budak Setan

Semalam 4 Jun 2010, me & hubby sempat luangkan masa g nonton filem cinta hasil adaptasi novel paling top kat Msia, x lain x bukan..."Lagenda Budak Setan"...mmg filem ni dinanti2 kan oleh semua peminat novel tersebut iaitu karya Ahadiat Akashah...aku pun merupakan antara ribuan peminat Ahadiat Akashah...suka karya dia ngan org dia sekali...hehehe (ensem kan dia...)...bole dikatakan semua remaja mesti penah baca novel ni...& aku confirm filem ni gerenti box office sbb novel ni mempunyai pengikut yg ramai....so mesti semua teruja nk saksikan hasil adaptasi nya...n para remaja masa kini lak sure tgh dok cari novel ni kt mana2 kedai buku...hahhaa...for sure jualan buku ni akan naik mencanak....

Lagu tema tuk filem ni mmg sesuai sgt...aku yakin lagu ni akan menjadi siulan ank muda skrg (termasuk lar aku n hubby...hehehehe...tangkap jiwang dgr lagu ni)...lagu ni dibuat dlm 2 version ( laki & perempuan ). Mostly yg ada dlm tenet skrg semua nya nyanyian perempuan...FILI...tapi male punya version x ado lar plak...huhuhuh...

Kalo nk dikirakan hasil adaptasi ngan novel yg dibaca, of course hasil filem ni masih x dpt nk tandingi kehebatan novel tu sndr...dulu kalo aku baca novel ni, aku akan bayangkan hero dlm citer tu adalah ahadiat sndr...dia punyai pakej yg lengkap..kalo dia sndr bole lakonkan watak kasyah tu...aku rasa filem ni lagi hebat kot...sebab dia sndr bole menjiwai watak kasyah tu....cuma mgkn bidang lakonan bukan makanan dia....

Semua pelakon aku rasa dh beri yg terbaik...cuma sometime ada rasa janggal skit ngan skrip dia...tergelak gak bila dgr skrip tu...hubby aku tu x abes2 ketawa bila dgr skrip yg skema gitu, kutuk pun ada...tp at last...dia suka lak...hehehhee...balik pada tgk wayang tu...dia plak yg lebih...siap surf tenet ttg novel ni....hehehe....dia mana pnh baca buku2 cinta mcm ni...skrg dh kalut suruh aku belikan novel ni lak :-)

Apapun...citer ni bole lar layan....dont expect too much...citer dia agak meleret skit..kalo filem ni diarahkan oleh Khabir Bahtia...mgkn hasil dia lbh umphhhhh kot...

9 comments:

NurainiMZ said...

nak tgk jgk......
huhu :)

AiDa AzRyN said...

lagu tema dia best kan akak?menusuk kalbu.. hehe~ ;)

aly said...

brape star akak bg citer ni?
2/5??
aihhh bace buku dia lagi syok, bley feeling
ngahahaha

inumatin said...

betol tu aida..lagu dia tangkap leleh jer''hehhe

aly - akak kasi 3 kot...hehehe

sarah shafie said...

dh tgk jgk..suke..

DaKMuO said...

Salam...


nnt nk ajak awek gi tgk la..

bese gi tgk wayang sorang.. asik tido je.. wayang yg tgk gua...

hahaha.. anyway thnx for this review la..


Jom Terjah > http://dakmuo.frenzyfm.my

aril said...

xtgk lagi..belum ada masa free..sapa2 nak pegi lepas ni ajak la wak..haha

+++uchi+++ said...

xg tgk lagi lah...ada sehebat novel dia x??? kalau x sehebat novel x nk tgk r!!!!

inumatin said...

uchi...of course x leh lawan novel dia...novel is the best

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...